събота, 3 октомври 2009 г.

Неделя - ден за домашна лютеница


Рецептата е една:
1. Трима души, които да опекат и смелят чушките, доматите и патладжаните.
2. Десет кибика.
3. Място за варене – по възможност двор.
4. Дървен материал за горене.
5. Подходящ съд за варене на сместа.
6. Измити празни буркани от хората от т.1.
7. Дълга маса.
8. Сурово месо.

9. Домашна ракия.
10. Добро настроение.

След ритуала на сутрешното кафе всички вкупом се събират на мястото от т.3. и подготвят т.5 след запалване на т.4. Впрягате хората от т. 2. да нарежат салата, изстудят ракията, купят вестници. На най-отговорния (сиреч мен) му поверявате т. 8 (барбекюто), а на останалите петима подготовката на т. 7. Първия от т.2 в рамките на 1 час е предоставил добре изстуден представител на т.9, след което някак неусетно се появява т.10. Тук трябва да обърна внимание на нежните половинки да внимават т.9 да не се повтаря, защото рискуват лютеницата да загори, а вие не искате това!

В крайна сметка, при точно спазване на рецептата ще получите отлична лютеница, гарнирана с една хубава семейна неделя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият коментар